Slodki smak kasztana

Slodki smak kasztana

Grudzień jest szczytem sezonu na kasztanowca, ponieważ kasztany są zbierane w okresie od października do marca. Kasztany są bardzo smaczne i nawet pisarz Pablo Neruda ujął to w swojej twórczości.

Kasztanowiec są wysokie, od sześćdziesięciu do siedemdziesięciu pięciu stóp. Nasiona kasztanowca jest zapakowana w Burr. Kiedy zadziory włączyć ziemisty brązowy i złamania otwarte, czerwonawo-brązowe orzechy wewnątrz nich skoczyć na ziemię. Zadziory drzewa zazwyczaj otwarte w tym samym czasie, i nie jest niczym niezwykłym, aby znaleźć grunt pod drzewem być pokryte kasztany w jeden dzień. Jeżeli któraś z kasztanów spadają z ich zadziorów w stanie nienaruszonym, trafiając go kijem daje rade oddzielania nakrętek.

Spośród wszystkich orzechów, kasztanów zawierają najmniejszą ilość tłuszczu i największą ilość skrobi. W rzeczywistości, kasztany mają dwa razy więcej skrobi jako ziemniaki; to znaczy, że są bardzo wysokie w złożonych węglowodanów. To musi być jeden z powodów, dla pielgrzymów święto na nich, gdy przybył do Ameryki. Kasztany były bardzo popularne wśród Amerykanów do 1904, kiedy Azji grzyb zabił kasztanowców. Większość kasztanów, które pojawiają się teraz w supermarketach w USA są importowane z Włoch.

Włosi kasztany powszechnie używać w swoich receptur, czasem moczenia ich wina. W Toskanii, to tradycyjna jeść kasztany w Dniu Świętego Szymona i podczas święta Saint Martin, kasztany są oferowane ubogim. Włosi również użyć mąki z kasztanów w deserach, ale mąka jest trudne do utrzymania po około trzech tygodniach. Nic dziwnego, że zwroty "stare kasztanowce" i "sędziwy stary kasztan" zostały wymyślone oznacza nieświeży dowcipy.

Najlepszym sposobem, aby gotować kasztany jest gotować je w mundurkach, zachowując ich smak. Niektórzy ludzie szczeliny muszli przed gotowaniem, ale to może spowodować utratę niektórych ich smaku. Przed pieczenia na grillu lub kasztana, jednak szczelina musi zostać wykonana, ponieważ nakrętka z nagromadzonego ciśnienia ciepła wewnątrz niego mogą eksplodować.

Nie musimy upiec "kasztany na otwartym ogniu", gdy tęskni do Bożego Narodzenia, aby przywrócić stare tradycje rodzinne. Kasztany mogą być przygotowywane na wiele innych sposobów i mogą pracować w prawie każdej receptury. Mogą one stać się farsz do indyka Boże Narodzenie lub Dziękczynienia lub dodawane do zapiekanek i dań z słodkie ziemniaki, marchew, pieczarki, brukselka i kapusta. Mogą być gotowane jak soufflés, miesza się w zupach lub pieczone w pieczywa. Kasztan ciasto jest rozkoszą służyć do najwybitniejszego gościa.

Oto stary kasztan ciasto przepis z kuchni mojej babci. Ponieważ nigdy nie mierzy się niczego, pomiary mogą być dostosowane do upodobań kucharza.

Purée kasztany z masłem i rumem.

Slodki smak kasztana

Dodaj sześć żółtka i wymieszać.

Mieszanka w proszku kakaowego lub rozpuszczoną czekoladą.

W innej misce ubić białka z solą i dodać cukier.

Kiedy mieszanina staje się biała i sztywna, złóż go powoli do mieszaniny kasztanowca.

Piec w piekarniku przez około 300-350 czterdziestu pięciu minut.

Wyjąć z piekarnika, na stojaku i niech go ostudzić.

Placek spadnie i spłaszczyć nieco miarę ochładzania. To ciasto może być szkliwione mieszaniną czekolady; Jednak moim ulubionym polewa jest marron Glacé lub kandyzowane kasztany sprzedawane w sklepach.

Teraz idź i cieszyć się kasztany z rodziną w okresie wakacyjnym.

Artykuł dzięki: motoperfekt.pl – Akcesoria motocyklowe