Przyjedz do Toskanii po oliwe z oliwek!

Przyjedz do Toskanii po oliwe z oliwek!

Znaczenie oliwy z oliwek w historii Wloch jest gleboko zakorzenione. Siega Etruskow, ktorzy mieszkali w zachodniej czesci Wloch przed Rzymianami. Oliwa z oliwek była używana głównie ze swoich właściwości leczniczych.

W czasie olej stał się podstawą diety śródziemnomorskiej, a dziś jest używany niemal wszędzie jako przyprawa lub jako przysmak.

W Toskanii drzewo oliwne jest nieodłącznym elementem krajobrazu tak bardzo jak winogrona i przyczyniają się do magicznych barwach tej ziemi, z zielonym i fioletowym odcieniach. Tutaj każdy października jest "sezon z oliwek", co oznacza, że ​​nadszedł czas, aby przygotować się przygotować najlepszą oliwę z oliwek na świecie.

Dziś można kupić oliwę prawie wszędzie, ale nic nie może pokonać doświadczenia tworzyć własne oleju z procedurami organicznych i klasycznych. Niestety produkowane masowo olej rzadko może konkurować z lokalny. Najzdrowsze i ekologicznych, jest to sposób na naprawdę smak oliwy z oliwek.

Picking oliwki z rąk i biorąc je do "Frantoio", tłoczni oliwy, do produkcji oleju, który można nazwać swoim własnym jest coś, co nie może być porównywana z. To może wydawać się dziwne, aby podróżować do Włoch, aby odebrać oliwki, ale jest to doświadczenie wśród wielu innych, które można zrobić podczas pobytu w Toskanii. Degustacja wina, wspaniałe miasta i dzieł sztuki i zapierające dech w piersiach krajobrazy to tylko mała część tego, co może dać Toskania wczasach.

Pierwszą rzeczą, którą musisz zrobić, to znaleźć w pięknej okolicy, która pozwala na prowadzenie tego wspaniałego działalności, istnieje wiele z nich we Włoszech, a zwłaszcza w Toskanii. Wille i hotele, które oferują tę okazję są imponujących miejsc, jak na szczycie wzgórza, gdzie można zobaczyć prawdziwe piękno Toskanii.

Następnie trzeba przygotować się, ponieważ nie będzie łatwe. W dzisiejszych czasach, nie jesteśmy przyzwyczajeni do zaliki klubowe wykonujemy z przędzy akrylowej pracy fizycznej zrobić nic więcej, ale zrobienie z oliwek jest czynnością bardzo fizyczne i duchowe.

Cierpliwość i pokora są niezbędne do tego przedsięwzięcia. Znajdź oliwek, podnieść go i powtórz. To może wydawać się głupie, ale na koniec dnia, to bardzo satysfakcjonujące.

Następnym krokiem jest prawdziwym podejmowania oleju i to najlepiej pozostawić ekspertom i ich stulecie wiedzy, to jedyną rzeczą do zrobienia jest spróbować oleju.

Produkcji oleju jest sprawą serca, ale można żyć i smak świata oliwy z oliwek, odwiedzając jedną z wielu imprez, które świętować ten produkt. W Toskanii niemal każde miasto ma swój własny "Sagra", festiwalu, gdzie można spróbować wszystkich smakołyków, które są wykonane w tej niezwykłej ziemi. Dzięki międzynarodowym uznaniem oliwy w ostatnich czasach istnieje kilka wielkich festiwali poświęconych wyłącznie oleju, gdzie można skosztować najlepszych partii wraz z lokalnych produktów. Tak więc, po całym dniu ciężkiej "pracy" można mieć "bruschetta" i kieliszek wina i naprawdę cieszyć się życiem.

Aby uzyskać więcej informacji w odniesieniu do zakwaterowania, które oferują wycieczki oliwne naftowe, visit www.julocollection.com

Artykuł dzięki: